Plaatje bij het artikel van ODBS 't Heem

ODBS 't Heem staat voor:

  • Meervoudige Intelligentie
  • Dalton
  • Werkeilanden
  • Groepsdoorbrekend werken

Gebruik Klasbord

Op school maken alle groepen gebruik van Klasbord. Dat houdt in dat u thuis op uw telefoon,
tablet, laptop of pc op de hoogte kunt blijven van alle nieuwtjes in uw kinds klas. Klasbord is een gratis te downloaden app die toegang geeft tot een veilige social media omgeving die voor niemand anders dan uitgenodigde leden toegankelijk is. De app te vergelijken is met Facebook. Als leerkrachten plaatsen we foto's en berichten waar ouders en kinderen op mogen reageren.

We gebruiken Klasbord om foto's die voor het  MI/WO-thema's gemaakt worden te plaatsen.

We hebben wel een aantal regels opgesteld om de veiligheid en het gebruikersplezier van een ieder op de Klasbordapp te waarborgen.

1. We reageren alleen positief op foto's. Bent u het ergens niet mee eens of is het lastig
om positief te reageren dan is Klasbord niet het platform om daar op te reageren. Natuurlijk mag dat wel op een andere manier bijvoorbeeld d.m.v. persoonlijk contact met de leerkracht. Bij 'misbruik' moeten we helaas de mogelijkheid tot reageren uitzetten. Dat zouden we erg jammer vinden.
2. Klasbord is niet de plek om gesprekken met elkaar te voeren over de nieuwe auto, de verwikkelingen in uw favoriete soap, speelafspraken of iets dergelijks. Daarvoor is er ander social media beschikbaar. Op deze manier blijft het overzichtelijk.
3. Wijs bij verkeerd gebruik uw kinderen daar op. Dit is een prachtige omgeving om te oefenen in het omgaan met sociale media.

 

Deel deze pagina: