Plaatje bij het artikel van ODBS 't Heem

ODBS 't Heem staat voor:

  • Meervoudige Intelligentie
  • Dalton
  • Werkeilanden
  • Groepsdoorbrekend werken

Waar is Watte ?

Afgelopen week hebben de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 meegedaan aan het project «Waar is Watte?»,  waarbij de leerlingen op een interactieve manier een eigen zoekplaat maken. Brainstormen, storyboards maken, tekenen, allitererende zoekwoorden (droevige druiven, snelle sinaasappelen) bedenken, gestreepte kostuums en een greenscreen fotoshoot resulteren in een te gekke A2 zoekposter. Omdat elke groep haar eigen thema kan bepalen, werd begonnen met een brainstormsessie. Aan de hand van de uitkomst gingen de leerlinge in groepjes met splitpenpoppetjes aan de slag om hun eigen scène te creëren. Daarna volgde het tekenen van de nodige voorwerpen en het bedenken van de allitererende zoekwoorden die in de poster verstopt worden.

Ondertussen werden de verschillende scènes gefotografeerd in de greenscreen fotostudio. Het resultaat is een thematische A2 zoekplaat waar alle kinderen op voorkomen, elk kind iets kan aanwijzen wat hij of zij heeft gemaakt of bedacht en iedereen flink moet zoeken waar ‘watte’ nou eigenlijk is.

Nadat de digitale versie van de poster is gemaakt wordt deze gedrukt. Elke klas die heeft meegedaan krijgt een exemplaar van de poster en kinderen kunnen hun eigen poster nabestellen, net als bij schoolfoto’s. Daarover hebben de leerlingen afgelopen week een brief over ontvangen. Het nabestellen is zeker de moeite waard : de resultaten zijn prachtig geworden !

Deel deze pagina: