Plaatje bij het artikel van ODBS 't Heem

ODBS 't Heem staat voor:

  • Meervoudige Intelligentie
  • Dalton
  • Werkeilanden
  • Groepsdoorbrekend werken

Informatie

Welkom op de groepspagina van groep 3/4.

Wauw groep 3/4!

Dit jaar hebben we een gezellige groep van 18 leerlingen en 2 juffen. Op de maandag en dinsdag is juf Angeline er en juf Marian geeft woensdag, donderdag en vrijdag les.
In de combinatiegroep werken we verder aan de zelfstandigheid van de leerlingen en willen we dat ze leren zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen gedrag en ontwikkeling. We leren van en met elkaar. Door samen te werken kunnen we elkaar helpen, stimuleren en beïnvloeden: we zijn maatjes van elkaar.
De kinderen in groep 3 maken in een jaar tijd een enorme ontwikkeling door. Zo beginnen ze het jaar met het lezen van het woordje ik, het schrijven van de letter i en het tellen van stippen op de dobbelsteen. Aan het eind van het jaar is de groei duidelijk te zien. De kinderen lezen woorden zoals opzoeken, uitvinder en slaperig, ze kunnen verhalen schrijven en sommen maken zoals 13+5 en 16-8.
In groep 4 leren we nóg beter lezen en rekenen. Ook oefenen we het schrijven van HOOFDLETTERS. We gaan de tafels leren en als we alle tafels kennen krijgen we een tafeldiploma. Van lezen leren we veel dus dit doen we o.a. elke dag met de methode Estafette en twee keer in de week met teksten van Nieuwsbegrip. Hiermee oefenen we ook het begrijpend lezen en breiden we onze woordenschat uit.Daarnaast hebben we natuurlijk spelling en taal. Ook krijgen we Engelse les en werken we wekelijks in een verkeerskrantje. Op het planbord en in de weektaak geeft de leerkracht de dagindeling aan. In de weektaak kunnen de leerlingen terugvinden wanneer de leerkracht instructie geeft en wat ze zelfstandig kunnen maken. De leerlingen leren uiteindelijk ook zelf (extra) taken te plannen en uit te voeren.
Wereldoriëntatie volgen de leerlingen volgens het model VierKeerWijzer. We werken in thema’s! Elke dinsdagmiddag krijgen de kinderen een thema-les. Op woensdag- en donderdagmiddag kunnen ze dan op hun eigen manier en vanuit hun eigen talenten (intelligenties) het thema verder verkennen, onderzoeken en ervaren. Uiteindelijk verwachten we van alle leerlingen dat ze antwoord kunnen geven op de onderzoeksvragen die het hele thema centraal staan.We gymmen één keer in de week en zwemmen vanaf eind maart een aantal weken
(Swim2play) samen met groep 7. Op maandag krijgen de kinderen Humantisch Vormingsonderwijs (juf Annemieke) of
Godsdienstles (juf Christien) 
We gaan er samen een TOPjaar van maken!

Deel deze pagina: